Stan Wolf: MIJN SUCCESVOLLE BOEKPUBLICATIE

Op zoek naar de juiste uitgever voor mijn eerste werk "Steine der Macht" nam ik contact op met talrijke uitgevers. Sommige uitgevers hebben mij nog steeds niet geantwoord, andere hebben mij een aanbod met het delen van de kosten voorgesteld. Uitgeverij novum viel onmiddellijk positief op door competente en snelle antwoorden op al mijn vragen en de correcte behandeling van mij als onwetende auteur. Bij het vergelijken van de aanbiedingen vond ik dat novum de beste prijs / prestatie-verhouding had. Het optreden van de uitgever, de website en een gesprek met mijn persoonlijke auteuradviseur overtuigde me uiteindelijk. Ik was al begonnen met het schrijven van het vervolgboek en was op zoek naar een partner voor een langdurige samenwerking.

Ongeveer 2 maanden na mijn eerste contact met de uitgever kon ik mijn publicatiecontract tekenen. Een onvergetelijk moment voor mij als nieuwe auteur!

Een paar dagen later stuurde mijn auteuradviseur mij een productieplan waarin ik de individuele stappen naar de publicatie van het boek kon volgen. Tegelijkertijd heeft de uitgever een ISBN-nummer voor mijn boek aangevraagd en een titelcontrolle uitgevoerd.

Wat het cover -ontwerp betreft, had ik concrete ideeën. Al mijn wensen werden serieus genomen en de afgewerkte cover overtrof mijn verwachtingen! In overleg met mij creëerde de redactie promoteksten voor mijn werk, corrigeerde het manuscript op spelling- en typefouten en verwijderde stilistische onzuiverheden. Dat was heel leerzaam voor mij, want ik zag in de correcties precies hoe ik mijn schrijfstijl kon verbeteren.

Wat ik erg leuk vond aan de samenwerking, was dat ik werd geïnformeerd over alle tussenstappen (promotieteksten, coverontwerp, het redigeren van het manuscript, enz.) en er werd door mijn persoonlijke auteuradviseur bij elke stap om mijn goedkeuring gevraagd. Mijn mening en goedkeuring waren erg belangrijk voor de uitgever.

Nadat ik de digitale proefkopie (ontwerp van de lay-out van het boek) ontving, kreeg ik een eerste indruk van de de binnenkant van het boek. Pas na mijn goedkeuring werd het boek gedrukt en werden de eerste proef-exemplaren naar mij verzonden. Ik kon nauwelijks geloven dat ik mijn eerste boek vasthield! Het is een heel bijzonder moment waarvan ik zeker ben dat ik het nooit zal vergeten.

Gelijktijdig met de publicatie van mijn boek, begon de uitgever met de marketing van mijn boek. De uitgever stuurde het persbericht naar de meest geschikte media voor mijn boek en verstuurde recensie-exemplaren. Mijn boek werd aangemeld bij het Centraal Boekhuis, bol.com, Amazon en vele andere online winkels.

De uitgever ontwierp ook promotiemateriaal, zoals posters, uitnodigingen, release kaarten, bladwijzers, etc., die mij geholpen hebben om mijn lezingen aan te kondigen en promotie te maken voor mijn boek.

Daarnaast werd mijn werk gepresenteerd aan geïnteresseerde beursbezoekers op boekenbeurzen. Het is een geweldig gevoel om te weten dat duizenden lezers de boekenplanken doorzoeken en jouw boek in de hand hebben!

Natuurlijk gebruikt "mijn" uitgever ook de nieuwe media voor boekreclame. Mijn werk wordt op de website van de uitgever gepresenteerd met cover, korte tekst en een passage uit het boek. kondigt Op Facebook en Twitter kondigt de uitgever evenementen aan. Het is ook erg belangrijk voor mij dat er niet alleen een gedrukte versie bestaat van mijn boek , maar dat het ook beschikbaar is als e-book.

Ondertussen word ik regelmatig geboekt voor lezingen (in boekwinkels, hotels - zelfs in Egypte!). Ook word ik uitgenodigd voor interviews op televisie, radio en in de gedrukte media waardoor mijn bekendheid verder toeneemt. Door de grote navraag kon ik een vervolg publiceren zonder investering van mijn kant. Mijn boeken hebben hun lezerspubliek gevonden - tienduizenden enthousiaste lezers. Veel lezers contacteren mij j per e-mail of per post. Gesprekken met lezers inspireren me en laten me zien dat mijn boeken echt goed aankomen. Ik ben vooral blij als lezers om een verdere sequel vragen.

Ondertussen zijn sommige van mijn boeken al vertaald en beschikbaar in andere landen!