De uitgeverij

Veel auteurs zijn teleurgesteld als ze na  jaren van hard werken hun mauscript bij een uitgeverij aanbieden, die of geen enkele reactie geeft, óf weigert het manuscript te publiceren. Dit is helaas zeer vaak het geval. Wij zijn van mening, dat elke auteur met een goed manuscript een eerlijke kans moet krijgen om zijn manuscript wereldwijd te presenteren. Onze opgave is het, dit mogelijk te maken!

Het huidige novum publishing gmbh werd in 1997 opgericht. Aanvankelijk was het bedrijf werkzaam als dienstverlener – gepositioneerd in het gebied van Lay-out. Kort daarop werd de uitgeverij met kostendeelname door de auteur opgericht. Vooral nieuwe auteurs vinden hier de perfecte introductie! Onze consistente manier van werken maakte zich al snel betaald en wordt door talrijke onderscheidingen weerspiegeld.

Onze auteurs zijn bekende en onbekende schrijvers uit de hele wereld. Vaak gaat het over beginnende auteurs, maar ook bekende auteurs zoals Manfred Baumann en Katy Karrenbauer zijn in ons uitgeefprogramma te vinden.

Eind 2006 verhuisde het hoofdkantoor van onze uitgeverij naar het nieuw gebouw in Neckenmarkt. In september 2007 opende een vestiging in het Hongaarse Sopron haar deuren. Het bedrijf, dat momenteel in Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland, Nederland, Hongarije, Spanje en Groot-Brittannië actief is, wordt geleid door Wolfgang en Sabine Bader en is de werkplaats voor ongeveer 40 werknemers.  Wij streven naar een uitbreiding in heel Europa. 

Klik hier voor onze contactgegevens en het aanvraagformulier

De uitgeverij van 1997 tot vandaag

1 juli betekende het startschot voor de huidige novum uitgeverij. Toen besloot Ing. Wolfgang Bader als dienstverlener op het gebied van boek lay-out voor uitgevers voor zichzelf te beginnen.De oprichting van deze onderneming, die de naam ”zirkumflex” droeg, vond plaats in de kelder van de familie Bader.

Vanaf het begin kreeg Wolfgang Bader reeds veel steun van zijn latere vrouw Sabine. Als onderdeel van zijn werk als computer– en lay-out specialist voor de uitgever ”Edition Tau” had Wolfgang Bader uitgebreide ervaring opgedaan en was hij al snel in staat om de gerenommeerde uitgevers van zijn kunnen te overtuigen. De aanschaf van een offset-filmbelichter was al snel nodig. Om aan de eisen van het groeiende bedrijf te voldoen, moest het gebouw uitgebreid worden. Om meer ruimte voor de technische installaties te creëren werd het terras van het huis verbouwd.

Door de toename van het aantal opdrachten, moest er personeel gezocht worden. De eerste werknemer werd al snel aangenomen. Vandaag de dag behoort het bedrijf met ongeveer 40 medewerkers tot de belangrijkste werkgevers in een voor het overige structureel zwakke regio.

Niet lang na de oprichting van ”zirkumflex”, was een verandering in de aard van de bestellingen de aanleiding voor een eerste stap in een nieuwe richting. Enkele particulieren boden hun manuscript aan om het te laten publiceren. Toen dit soort wensen alsmaar bleef toenemen, begonnen Wolfgang en Sabine met het uitgeven van boeken. Doordat de uitgeverij klein maar fijn was, kreeg de uitgeverij de naam ”petit Verlag”. Al in het voorjaar van 2000 was het mogelijk om het 1ste uitgeefprogramma te presenteren. Vanaf dat moment groeide de ”kleine uitgeverij” enorm. Apparatuur voor de boekproductie werd aangekocht, nieuwe medewerkers geworven en de naam van de uitgeverij werd veranderd.

De uitgeverij ”novum” was geboren

Op 1 Januari 2001 kon het bedrijf met een nieuwe naam doorstarten; de uitgeverij ”novum” was geboren.

Om boeken succesvol te kunnen publiceren, is er ruimte nodig; ruimte die hun gezinswoning niet meer kon bieden. Dus verhuisden Wolfgang en Sabine Bader in 2002 naar een nieuwe privé-woning, om het bedrijf meer ruimte te geven. De populariteit onder de auteurs steeg enorm. Om aan de behoeften van de auteurs te voldoen, was de structuur en het assortiment van de uitgeverij voortdurend aan verandering onderhevig.

Door de bijkomende uitbreiding met nieuwe medewerkers, was het gebouw snel weer te klein. Daarom werd er een 30 jaar oud pand gekocht, dat na de renovatie in 2006 de nieuwe hoofdvestiging van de uitgeverij werd. Vanaf dat moment groeide de uitgeverij op een bijna ongeëvenaarde manier en werden tal van business-prijzen behaald. Vandaag de dag kan het bedrijf beschouwd worden als marktleider onder de uitgevers met kostenparticipatie door de auteurs in het Duitse taalgebied.

Nog steeds is er geen einde van de groei in zicht. Na de opening van een filiaal in Sopron / Hongarije ligt de weg voor verdere internationale activiteiten open.

Wij zijn wereldrecordhouder!

Most people to write a story

Het wereldrecord werd op 15 juli 2007 ter gelegenheid van het 10-jarige bestaan van de novum uitgeverij gevestigd. Dat gebeurde in de categorie ”Most people to write a story” in het ”Guinness Book of World Records” met een totaal van 797 mensen. Bij de recordpoging was het de bedoeling om met zoveel mogelijk mensen een samenhangend verhaal te schrijven. Als kader gebruikten we het verhaal van ”Novi, der kleine Bücherwurm”! Dit verhaal werd in 10 hoofdstukken verdeeld en werd door elke deelnemer telkens met 1 zin uitgebreid. Na elk hoofdstuk kwam er een korte overgangstekst naar het volgende hoofdstuk. De handgeschreven pagina’s werden gescand, verkleind en tot een boek gebonden. Dit werd – voorzien van uitgebreide documentatie en bevestigende verklaringen van getuigen – naar het hoofdkwartier in Londen verzonden en na een lange en intensieve beoordeling werd het nieuwe wereldrecord opgenomen.

 

Onderscheidingen

Het vermogen ideeën in daden om te zetten, is het geheim van het uiterlijk succes” (Henry Ward Beecher).

De manifestatie van onze ideeën ligt in hun erkenning. Het overzicht van onze onderscheidingen spreekt wat dat betreft boekdelen

  • 2012: Nominatie Innovatieprijs voor boekpublicatiemodel (WiBAG)
  • 2009: Derde plaats, Leading Companies voor ondernemingen met dynamiek (PricewaterhouseCoopers, KSV 1870)
  • 2008: Derde plaats, Leading Companies voor ondernemingen met dynamiek (PricewaterhouseCoopers, KSV 1870)
  • 2008: Tweede plaats, Jonge ondernemer van het jaar voor uitgever Ing. Wolfgang Bader voor zakelijk idee en internationalisering (JWB
  • 2006: Tweede plaats, Trio van het jaar voor kleine en middelgrote ondernemingen in de sectoren handel, ambacht en dienstverlening
  • 2006: Derde plaats, Jonge ondernemer van het jaar voor uitgever Ing. Wolfgang Bader voor zakelijk idee en internationalisering (JWB)
  • 2005: Eerste plaats, eBiz Award voor succesvolle en innovatieve ondernemingen
  • 2003: Gouden Ooievaar voor Corporate Identity

U wilt uw boek uitgeven maar
u weet niet waar te beginnen?

Wij begeleiden u op uw weg naar een succesvolle publicatie!