Innovationspreis 2012

Hoe de toekomst eruit zal zien en in welke dimensies de wereld zal veranderen, kan niemand voorspellen. Wat men vandaag al kan zeggen is duidelijk: innovatie, onderzoek en ontwikkeling zijn de groeimotoren van de toekomst. Ze vormen de basis voor het nieuwe en daarmee de grondsteen voor vooruitgang en welvaart. Om deze reden, organiseerd de regering van het Burgenland in samenwerking met de WIBAG het op lange termijn lopende innovatie-initiatief "Gute Idee, Burgenland". De novum publishing gmbh werd daarbij genomineerd voor zijn innovatieve uitgeverij model. Hiermee wil het initiatief de creatieve, culturele en sociale impulsen geven en de visionaire geest van het onderzoek ondersteunen.

Austria’s Leading Companies 2010

Net als in 2009, waren we in staat om bij de wedstrijd "Austria’s Leading Companies" de 3de plaats in te nemen. De prijs wordt toegekend door het financieel-economische blad, PricewaterhouseCoopers Oostenrijk en KSV1870 die de meest dynamische bedrijven in Oostenrijk onderscheiden. De categorieën verdelen zich van de "Big Playern" over de "Goldenen Mittelbau" tot de "Soliden Kleinbetrieben".
Austria’s Leading Companies 2009

Voor de 11e keer werd de wedstrijd Austria’s Leading Companies voor de welvaart in Oostenrijk en Burgenland  door het financieel-economische blad met zijn partners PwC Oostenrijk en KSV1870 georganiseerd. Deze wedstrijd is een van de belangrijkste zakelijke onderscheidingen in Oostenrijk en wordt in de categorieën "Big Playern", "Goldenen Mittelbau" en "Soliden Kleinbetrieben" ingedeeld. In de categorie “Soliden Kleinbetrieben” behaalde de novum publishing gmbh de derde plaats. Gouverneur Hans Niessl zei in zijn toespraak: "De grootste lasten in deze moeilijke tijden liggen in de eerste plaats op de schouders van het bedrijf. Ik ben erg blij, dat ook dit jaar de beste bedrijven beloond worden ".

Het innovatieve concept behaalt weer onderscheidingen!

De wereldrecord uitgever kan zich opnieuw op een betekenisvolle onderscheiding verheugen: voor de zesde keer gaf de "Junge Wirtschaft Burgenland" prijzen voor jonge ondernemers op criteria als business idee en internationalisering. Als uitgever met kostendeling door de auteurs, die steeds nieuwe creatieve ideeën verwezenlijkt, is de novum uitgeverij erin geslaagd om binnen enkele jaren de marktleider in Oostenrijk te worden. Voor dit grote succes vergaf de "Junge Wirtschaft Burgenland" hoofd van de uitgeverij Ing. Wolfgang Bader de 2de plaats als jonge ondernemer. Deze verdere preis na de "Goldenen Adebar" ("Oscar" voor reclame), de "eBiz award", de prijs "Trio des Jahres" – uitgereikt door de Oostenrijkse Kamer van Koophandel voor succesvolle ondernemers – evenals een aantal awards voor jonge ondernemers weerspiegelen het succes van het innovatieve bedrijfsmodel. Voor het komende jaar heeft de novum uitgeverij een verder ambitieus doel: Het veelbelovende concept naar Europa uitbreiden.

Trio van het jaar

Voor de veertiende keer beloonde de Oostenrijkse Kamer van Koophandel samen met het zakenblad Trend en de Bank Austria, de meest succesvolle ondernemers van Oostenrijk in het gebied van industrie, handel en diensten en ga hen de prijs "Trio van het jaar". De novum uitgeverij behaalde in het bereik van service de 2de plaats. De ceremonie vond plaats in aanwezigheid van bondskanselier Dr. Wolfgang Schüssel (foto rechts), vice-kanselier Hubert Gorbach, minister van Economische Zaken Dr. Martin Bartenstein en de voorzitter van de Oostenrijkse Kamer van Koophandel, Dr. Christoph Leitl. In Oostenrijk zijn er zo'n 350.000 kleine en middelgrote ondernemingen! Hierdoor is het succes hiervan ook hoog te in te schatten!

Jonge ondernemers 2006/2007

Om de 2 jaar, wordt de beste jonge ondernemer in Burgenland beloond. de "Junge Wirtschaft Burgenland" probeert met deze prijs nieuwe, succesvolle bedrijven een podium te geven en toont hiermee aan, dat de economische toekomst van Burgenland in goede handen is. Tijdens een gala-evenement op 14 oktober 2006 werd Ing. Wolfgang Bader met de novum uitgeverij bekroond tot de derde beste jonge ondernemer in Burgenland. De prijs werd door plaatsvervangend gouverneur Mag. Franz Steindl uitgereikt!

eBiz award 2005 - 1. plaats in Burgenland

De novum uitgeverij biedt met het pbook een bijzonder individueel product aan: hier heeft men de mogelijkheid om het eigen boek volledig zelfstandig online te ontwerpen. De website met het veelbelovende idee www.pbook.cc kon de 1. plaats bij de e-Biz awards in Burgenland bereiken. Het doel van deze prijs is het om de succesvolle en innovatieve bedrijven in de schijnwerpers te brengen en ze een forum te geven! Een groot succes dat de juistheid van de ingeslagen weg van de novum uitgeverij op indrukwekkende wijze aantoont!

Goldener Adebar 2003

Niet alleen in Hollywood kan men met een Oscar bekroond worden, ook in Burgenland kan men elk jaar een Oscar winnen. Wanneer wij over de Adebar spreken, gaat het over de zogenaamde "reclame Oscar". In het jaar 2003 werd de prijs in de KUGA in Großwarasdorf uitgereikt en dit was een mooi toeval: de winnaar van dit jaar kwam uit de directe omgeving! De toen nog in Horitschon gevestigde novum uitgeverij, was in staat deze felbegeerde trofee voor zijn Corporate Identity binnen halen! Net als het bedrijfsimago is het volledige aanbod van de novum uitgeverij een begrip geworden – en niet alleen in de reclame-industrie!

Hoogtepunten